Ofte stilte spørsmål

Ofte stilte spørsmål


Er prisene inklusive mva?

Ja, prisene er inklusive mva.

Må jeg bestille på nettet?

Vi ønsker at alle skal bestille gjennom våres nettside, men det er selvfølgelig også mulig å bestille ved å kontakte oss direkte på telefon eller mail.

Hvilke betalingsmuligheter har dere?

Vi aksepterer betaling med kort, kontant, faktura og klarna. Ved faktura må fakturaen være betalt før vi sender ut varene. Vi tar imot kontant betaling ved oppmøte ved vårt lager eller betaling direkte til sjafør. Vi har også betalingsterminal for betaling med kort.

Hvor måles høyden fra?

Høyden måles fra toppen av roten til toppen av planten. Så høyden som oppgis vil være høyden på planten etter at den er plantet i jorda.

Hva er forskjell på Thuja Smaragd og Brabant?

Thuja Smaragd er en vesentlig penere plante enn Thuja Brabant, men også dyrere. Thuja Brabant vokser "ugressaktig" og har en tendens til å gulne. Smaragd er mer kjegleformet, smalere og tettere i veksten enn Brabant. Samtidig vokser den saktere enn Brabant.

Thujaen har begynt å bli gul og fått gule kongler. Hva kommer det av og hvordan får jeg den fin igjen?

Thujaen kan bli gul i fargen og få gule kongler hvis den har dårlige vekstforhold. Det kan være at den har dårlig med næring eller at jorda ikke er frisk. Vi anbefaler at man prøver å bytte ut jorden og gjødsle godt, bruk gjødsel uten kalk (Blåkorn).

Thujaen har blitt brun i løpet av vinteren. Betyr det at den er død og ikke kan reddes?

Det at Thujaen er blitt brun iløpet av vinteren kan tyde på at den har tørket inn, isbrann (mye direkte sollys før telen har gått) eller tatt skade av veisalt. Dette kan skje hvis sola steker og planten ikke får i seg vann fra bakken grunnet tele, eller at røttene ikke har satt seg helt. Hvis hele treet er brunt er sjansen for å få liv i den igjen ganske liten, men er det bare noen greiner, kan man klippe bort det brune og håpe at nye grener vil vokse ut. Hvis hele treet er brunt er det beste å grave opp treet og plante et nytt et.

Vi har ikke tid til å plante Thujaene når vi får dem levert. Hvordan oppbevarer man disse best de ukene de ikke står i jorda?

Thujaene kan fint stå i noen uker uten å være plantet i jorda. Det viktigste er at de ikke tørker ut så man må vanne de godt. Vi anbefaler at de vannes hver dag og på enkelte solfylte dager flere ganger om dagen.

Hvor raskt kan jeg få Thujane levert hjem?

Leveringstiden er ca 3-14 dager ut i fra hvor i landet vi skal levere og om varene er på lager i Norge eller Nederland. Under høysesongen kan det hende at det vil ta litt ekstra tid, men vi vil jobbe så hardt vi kan for å holde leveringstiden. Det er også mulig å hente Thujaene selv på vårt lager med en gang du har betalt.

Hvordan er kvaliteten på deres Thuja sammenlignet med andre leverandører sine Thuja?

Planter er ferskvare og våre planter tas opp av jorda og kjøres direkte til vårt hovedlager hvor de blir vannet før de går ut til sluttkunde. Vi påstår derfor at vi leverer planter med høyere kvalitet enn våre konkurrenter.